Home VestiPolitika i društvo B&F Reč nedelje: Sastav nove Vlade

B&F Reč nedelje: Sastav nove Vlade

by bifadmin

Prošlu nedelju je, osim sportskih događanja, u domaćoj javnosti obeležilo i konačno saopštavanje svih imena ministara u novom sastavu Vlade republike Srbije.

Posle tri meseca čekanja, i pred kraja zakonskog roka, raspodela mandata ministrima prema stranačkoj pripadnosti ostala je nepromenjena u odnosu na prethodnu vladu, zbog čega su i neki strani mediji uočili da je više, zapravo, reč o „rekonstrukciji vlade“, nego formiranju nove.

Sastav Vlade Srbije

Ipak, kada su u pitanju kadrovska rešenja, pojavila su se neka nova imena. Kao što se i ranije špekulisalo iz Vlade su istupili Ivan Tasovac i Kori Udovički, a osim njih i Velja Ilić i Nikola Selaković, što je za mnoge predstavljalo nemalo iznenađenje.

Sastav Vlade Srbije 2

Fudbalskim žargonom, transfer u novu vladu obeležili su Ana Brnabić (državna uprava i lokalna samouprava), Zoran Đorđević (odbrana), Nela Kuburović (pravda), Vladan Vukosavljević (kultura) i Mladen Šarčević (prosveta). Dakle, karte su promešane, a sada i dodeljene, pa više nema izgovora za još jedan nastavak reformi.

realtime_logo (1)

Reč nedelje je naša stalna rubrika – svake nedelje uredništvo „Biznisa i Finansija“ bira reč za koju veruje da će obeležiti narednih sedam dana. Od petka do petka agencija Real Time Clipping prati pojavljivanje ove reči u ekonomskom i političkom kontekstu.

Pročitajte i ovo...