Home VestiEkonomija Hemofarm potpisao preuzimanje kompanije „Ivančić i sinovi“

Hemofarm potpisao preuzimanje kompanije „Ivančić i sinovi“

by bifadmin

Regionalni farmaceutski lider, Hemofarm AD, preuzeo je imovinu kompanije „Ivančić i sinovi“. Kompanija Hemofarm preuzela je proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu „Ivančića“. U ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao je generalni direktor Ronald Seeliger.

U zvaničnom saopštenju navodi se da je prioritet „Hemofarma“ da efekti ove kupovine budu rast i razvoj domaće proizvodnje, u skladu sa najzahtevnijim svetskim farmaceutskim standardima. „Hemofarm“ je, u saradnji sa partnerima iz „Ivančić i sinovi“, preduzeo sve neophodne mere, da snabdevenost apoteka i dostupnost preparata i lekova ostanu na najvišem nivou. Više od trideset proizvoda „Ivaničić i sinova“, u koje godinama imaju poverenje brojni korisnici, ostaće i ubuduće na tržištu pod istim imenima. „Hemofarm“ će, shodno svojoj liderskoj poziciji na tržištu Srbije i regiona, ove proizvode učiniti još pristupačnijim.

Generalni direktor „Hemofarma“, članice „Štada grupe“, Ronald Seeliger ističe činjenicu da će kompanija preuzetim portfolijom zaokružiti bogatu paletu OTC proizvoda. „Ovu akviziciju vidim kao dobitak za zaposlene u obe kompanije, ali i za srpsku privredu, a posebno za korisnike proizvoda, ocenio je Ronald Seeliger.

Pročitajte i ovo...