Home VestiPolitika i društvo Peti po redu Big Deal ponovo okuplja najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona

Peti po redu Big Deal ponovo okuplja najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona

by bifadmin

Big Deal projekat čiji je idejni tvorac i koordinator advokatska kancelarija JPM (Janković, Popović i Mitić) i ove godine nastavlja da okuplja najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona, sa ciljem da studenti prava na praktičan način, uz vrsne advokate iz Srbije i zemalja u okruženju, ovladaju znanjima i veštinama kompanijskog prava. Srbiju će predstavljati timovi iz Beograda i Kragujevca koji će svoje znanje odmeriti sa studentima pravnih fakulteta iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

“Big Deal projekat je sa prošlogodišnjim podizanjem na regionalni nivo studentima pravnih fakulteta u Srbiji i bliskom okruženju postao dodatno zanimljiv prvenstveno zbog razmene iskustava i znanja, ali i zbog jednog lepog druženja tokom svih meseci trajanja projekta. Osnovni postulati na kojima je projekat zamišljen ostali su nepromenjeni, što znači da će svi studenti koji i ove godine učestvuju u Big Deal projektu imati priliku da se bolje upoznaju sa postupkom sprovođenja jedne kompleksne transakcije, fazama koje je prate, izazovima sa kojima se strane susreću u toku pripreme transakcije, a naročito tokom pregovora koji prethode zaključenju ugovora, i steknu nova, primenjiva znanja u ovoj oblasti.” izjavila je Jelena Gazivoda, stariji partner advokatske kancelarije JPM.

Cilj Big Deal projekta je bio i ostao prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije. Na ovaj način studenti imaju priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati iz Srbije i regiona prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije, i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru. Posebnost Big Deal projekta ogleda se i u tome što se kompletna komunikacija između advokata, mentora i timova studenata pravnih fakulteta odvija na engleskom jeziku.

Timovi fakulteta učesnika iz Srbije započeli su proces pripreme za takmičenje čije će se finale održati krajem godine. Najbolji studenti u studiji slučaja će dobiti tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji JPM (Janković, Popović i Mitić), sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

Pročitajte i ovo...