Home VestiEkonomija Vrednost izvoza Nectar-a oko 36 miliona evra godišnje

Vrednost izvoza Nectar-a oko 36 miliona evra godišnje

by bifadmin

Kompanija Nectar će uskoro osvojiti nova tržišta, posle proboja na tržište Afrike, Azije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, najavili su predstavnici kompanije na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije u Parizu SIAL 2016.

– Na prethodnom SIAL-u smo otvorili neka nova tržišta, pre svega u Africi i Aziji, ali i neka tržišta iz regiona bivšeg Sovjetskog Saveza, tako da nastavljamo da radimo na tim tržištima i tražimo nova da bismo proširili svoju prisutnost – rekao je generalni direktor Nectar grupe Mihailo Janković.

On očekuje da će ove godine te pozicije biti učvršćene i da će kompanija izaći na neka nova tržišta na kojima do sada nije bila prisutna.

Predstavljen je kompletan portfolio Nectar grupe, odnosno gotovi proizvodi iz asortimana Nectara, i gotovi proizvodi iz oblasti hrane i pića iz asortimana Fructala.

– Takođe, izlažemo i nudimo našim klijentima poluproizvode, kaše i koncentrate. To je jedan segment poslovanja kojem posvećujemo dosta pažnje – ističe Janković.

– Nectar grupa ima kapacitete za preradu 120 hiljada tona voća po sezoni, odnosno godišnje, tako da to je segment poslovanja koji želimo da unapredimo i da takođe vidimo potencijal na ovom sajmu – rekao je Janković i istakao da godišnja vrednost izvoza iznosi 36 mil EUR.

Izvor: Tanjug, eKapija

Pročitajte i ovo...