Home VestiEkonomija 14 najboljih i najtačnijih avio kompanija na svetu

14 najboljih i najtačnijih avio kompanija na svetu

by bifadmin

Nad našim glavama postoji neverovatno konkurentno tržište na kojem se svi bore za svoje parče neba. U toj borbi u poslednje vreme ističu se pojedine niskobudžetne kompanije, ali tržištem i dalje u najvećoj meri dominiraju stari igrači. AirHelp je napravio listu najboljih svetskih avio kompanija rangiranih po kriterijumu kvaliteta i usluge, poštovanja zadatih vremenskih okvira i adekvatnog reagovanja na žalbe putnika. AirHelp je stručan za ovu oblast jer je reč o tehnološkoj kompaniji koja pruža pravne usluge putnicima koji su doživeli otkazivanje letova, odlaganje, probleme sa kupovinom karata i sl.

Na ovoj listi ima nekoliko iznenađenja, to jest manjih kompanija za koje verovatno niste ni čuli, a koje su se pokazale kao izuzetno odgovorne. Evo najboljih avio kompanija na svetu, hronološki poređanih:

1. Katar Ervejz, koja je po usluzi i generalnom kvalitetu na prvom mestu liste. Kompanija leti na preko 125 destinacija i širi se na novih 50.

2. Er Dolomiti je veliko iznenađenje na ovoj listi. To je italijanska regionalna kompanija čiji vlasnik je Lufthanza. Ona poseduje samo 10 aviona ali je najtačnija od svih kompanija, što znači da skoro uvek poleće i sleće na vreme.

3. Austrian Erlejnz, podružnica Lufthanze, je održala svoju poziciju zbog tačnosti, kvaliteta usluge ali i zbog veoma efikasnog rešavanja žalbi putnika.

4. Singapur Erlajnz je dobra u svemu osim u rešavanju žalbi i isplaćivanju naknada štete putnicima.

5. KLM je holandska kompanija koja se ponosi titulom najstarije na svetu, ali to ne znači da su joj i letelice vremešne – ona obara rekorde u bezbednosti i veoma je tačna, sa 88% aviona koji poleću i sleću na vreme.

6. Virdžin Atlantik Ervejz, britanska kompanija koaj pripada milijarderu Ričardu Bresonu, nedavno se udružila sa američkom kompanijom Deltom, pa se može očekivati da će ubuduće biti još opasnija konkurencija kompanijama iz branše.

7. Er Baltik je letonska niskobudžetna kompanija koja leti samo po Evropi, i koja, kao i sve low cost firme, nema preterano dobru uslugu, ali je veoma tačna i veoma se dobro odnosi prema putnicima koji su imali bilo kakve žalbe na nju.

8. Katej Pacifik Ervejz dolazi iz Hong Konga i poznata je po dobroj usluzi, udobnim sedištima i posadi koja ima brojne načine da animira putnike tokom letova.

9. Er Kanada je među najvećim avio kompanijama na svetu po broju letelica a osim ove, pominje se na brojnim listama najboljih kompanija na svetu.

10. Finer je finska kompanija, koja postoji od 1923. godine. Poznata je po tačnosti a, s obzirom na veličinu tržišta, u 2015. je prevezla popriličan broj putnika – 10 miliona.

11. Lufthanza, poznati nemački avio prevoznik pored raznih izazova i dalje uspeva da pruža dobru uslugu. Ova avio kompanija vozi do 197 destinacija i proglašena je najboljom u Zapadnoj Evropi.

12. Er Frans je imao fantastičnu godinu. Kompanija je osvojila nagrade Best First Class Airline Lounge Dining i Best First Class Comfort Amenities, ali niže mesto na listi dobila je zbog toga što nije baš najtačnija.

13. Emirati su poznati po kvalitetu usluge ali na njihovu poziciju je uticao pad učinka u svim ostalim kategorijama.

14. Britiš Ervejz je druga britanska kompanija koja se našla na ovoj listi, i to zbog načina na koji se ophodi prema putnicima koji su se žalili na njene usluge.

Pročitajte i ovo...