Home VestiIT i nauka Canon postavio izazov za izdavače i štampare da promene način na koji gledaju knjige

Canon postavio izazov za izdavače i štampare da promene način na koji gledaju knjige

by bifadmin

Canon Europe uputio je izazov štamparima i izdavačima da zacrtaju novi put ka budućnosti publikovanja i ponovnom otkrivanju knjiga. Više od 300 predstavnika iz celog sveta bili su inspirisani okruglim stolovima i diskusijama na godšnjem skupu kompanije Canon, Future Book Forum, koji je pod geslom „jedino mesto gde se susreću izdavaštvo i tehnologija” održan 2. do 4. novembra u Poingu, Nemačka.

Skup je počeo originalnim rukopisom od 50 pisama koja su ispisali nezavisni gurui za direktore širom sveta, a tokom dva dana učesnici su imali zadatak da razviju novu knjigu pod naslovom „Pisma za budućnost“. Knjiga će narednog maja biti predstavljena na evropskom poslovnom forumu Thinkers50 u danskom gradu Odensu.

Knjige štampane na forumu uključuju neke koje će biti poslate izbeglicana u Minhenu, kao deo Canonove saradnje s nemačkim izdavačem dečje literature Goloseo i Room to Read2 – neprofitne organizacije fokusiran na opismenjavanje i obrazovanje devojčica. Uz mogućnost da se pomoću digitalne štampe brzo proizvedu knjige na velikom broju jezika, Goloseo ima za cilj da olakša višejezičnu obuku i pomogne izbeglicama da brže nauče jezik u svom novom domu.

Pročitajte i ovo...