Home VestiEkonomija Bolesnim mališanima u Tiršovoj „Dunav“ podelio paketiće

Bolesnim mališanima u Tiršovoj „Dunav“ podelio paketiće

by bifadmin

Bolesni mališani koji će novogodišnje praznike, umesto u svojim domovima, dočekati u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici dobili su paketiće od kompanije „Dunav osiguranje“.

Devetogodišnji Pavle Kovačević već nekoliko dana je sa majkom u bolnici i ovo mu nije prvi put. Zbog prirode svoje bolesti čest je gost u Tiršovoj. Nestrpljivo je čekao da mu se otvori kesa sa slatkišima, a onda u deliću sekunde pronašao šta sme, a šta ne sme da jede.
Kaže da će čokolade, koje ne sme da jede podeliti s drugarima na odeljenju.

Direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ Beograd Nemanja Petrović rekao je da je doniranje slatkih poklon-paketića Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj kruna akcije koju kompanija „Dunav osiguranje“ sprovodi širom Srbije.

„Naime, 3.300 paketića podeljeno je u zdravstvenim ustanovama našim najmlađim sugrađanima širom Srbije, a skoro 800 u Beogradu“, rekao je Petrović i dodao da je Kompanija „Dunav osiguranje“ osetila potrebu da bolesnim mališanima na taj način uveliča predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Zamenik direktora Dečje bolnice u Tiršovoj Siniša Dučić zahvalio je donatorima i rekao da paketići mnogo znače malim pacijentima koji za praznike ostaju u bolnici.

„Oni nažalost novogodišnje praznike provode u bolnici i ovo će im na neki način ulepšati boravak“, rekao je Dučić i pozvao i druge uspešne kompanije da slede primer „Dunav osiguranja“.

Reč je o mališanima u domovima za nezbrinutu decu, prihvatilištima, domovima za mentalno obolelu decu, brojnim humanitarnim udruženjima, bolnicama, socijalnim ustanovama.

Kompanija „Dunav osiguranje“ slatke paketiće podelila je deci u Novom Sadu, Nišu, Vranju, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Somboru, Leskovcu, Pančevu, Pirotu, Kruševcu, Požarevcu, Smederevu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Čačku, Kraljevu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Beogradu.

Pročitajte i ovo...