Home VestiEkonomija Obustavljen stečajni postupak u pančevačkoj Petrohemiji, država preuzima oko 100 miliona evra dugova

Obustavljen stečajni postupak u pančevačkoj Petrohemiji, država preuzima oko 100 miliona evra dugova

by bifadmin

Privredni sud u Pančevu doneo je rešenje o obustavljanju stečajnog postupka s Unapred pripremljenim planom reorganizacije nad Petrohemijom.

Rešenjem je obustavljen i prethodni postupak za ispitivanje ispunjenosti uslova za otvaranje stečajnog postupka nad Petrohemijom iako je ona sama 16. maja ove godine tom sudu podnela predlog za pokretanje stečajnog postupka. Rešenjem Privrednog suda u Pančevu 24. maja pokrenut je prethodni postupak za ispitivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka nad Petrohemijom.

Istog dana određena je i mera zabrane izvršenja na obezbeđenoj i neobezbeđenoj imovini Petrohemije, uključujući i zabranu koja se odnosi na ostvarivanje prava različitih poverilaca.

Ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije bilo je zakazano za 29. jul ove godine, ali nije održano. Podneskom od 16. novembra predlagač, odnosno Petrohemija, obavestio je Privredni sud u Pančevu da povlači predlog za pokretanje stečajnog postupka u skladu s Unapred pripremljenim planom reorganizacije.

Na kraju godine država će preuzeti dugove pančevačke Petrohemije od oko 100 mil EUR da bi ona mogla naći strateškog partnera. Naime, teško je pronaći strateškog partnera zainteresovanog za ulaganje ako postoji veliki dugovi kao u Petrohemiji.

Izvor: Dnevnik, eKapija

Pročitajte i ovo...