Home VestiEkonomija Ministarstvo privrede pozvalo zainteresovane investitore za privatizaciju PKB-a

Ministarstvo privrede pozvalo zainteresovane investitore za privatizaciju PKB-a

by bifadmin

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u sredu, 18. januara 2017. godine, u Davosu sa direktorom kompanije Al Dahra o mogućnostima investicije ove kompanije u poljoprivredu i prehrambenu industriju u Srbiji, a tema razgovora, kako je navedeno na zvaničnom sajtu Vlade, bio je i model privatizacije kompanije PKB, za koju je zainteresovana Al Dahra.

Istog dana Ministarstvo privrede pozvalo je zainteresovane investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd AD Padinska Skela i zavisnih društava: Poljoprivredna avijacija PKB DOO, EKO – LAB DOO, PKB Agroekonomik DOO i Veterinarska stanica PKB DOO.

Kako je navedeno u javnom pozivu, pismo o zainteresovanosti mora da sadrži osnovne podatke o investitoru, iskazivanje interesa za učestvovanje u postupku, kao i predlog modela privatizacije, zatim predlog indikativne cene, investicionog programa, okvirnog plana poslovanja i broja zaposlenih iz subjekata privatizacije i van subjekata privatizacije koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme.

Rok za njihovo dostavljanje je 17. februar 2017. godine.

 

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...