Home VestiEkonomija Umesto zgrade MUP-a u Kneza Miloša niče Skyline Belgrade

Umesto zgrade MUP-a u Kneza Miloša niče Skyline Belgrade

by bifadmin

Poslovno-stambeni objekat Skyline Belgrade biće izgrađen u centru grada na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša, a gradnja bi, kako se očekuje, trebalo da počne u avgustu ili septembru.

Ovaj projekat vredan 200 miliona evra radiće AFI Europe, vodeća kompanija za razvoj nekretnina i investicija, koja posluje u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Lokalitet u Ulici Kneza Miloša, na kome se nalazilo bivše Savezno Ministarstvo unutrašnjih poslova, biće pretvoreno u 68.000 m2 višenamenskog poslovno-stambenog kompleksa sa pažljivo osmišljenim urbanističkim rešenjem. Izvršni direktor projekta Adir El Al i arhitekta Ami Mur prilikom predstavljanja projekta izjavio je: „Ponosni smo na ovaj projekat za koji verujemo da će u budućnosti predstavljati simbol Beograda. Ovaj poslovno-stambeni kompleks pružiće svojim stanarima jedinstvene pogodnosti i luksuz, a sve to na prestižnoj lokaciji u samom centru grada, nedaleko od glavnih saobraćajnica u Kneza Miloša i diplomatskih predstavništava. Naša prodajna kancelarija biće otvorena u prvoj polovini 2017. godine. Mi čvrsto verujemo u srpsko tržište, zbog čega smo odlučili da nastavimo sa ulaganjem, i realizujemo ovako velike projekte poput Skyline Belgrade-a“.

Predviđen broj kvadrata za stambene jedinice iznosi 34.000 metara kvadratnih, za maloprodajni prostor 4.000, dok će poslovni prostor imati 30.000 kvadrata. Pored izgradnje samog kompleksa i park Gazela biće preuređen u jedinstvenu zelenu oazu. Ekskluzivni zastupnik prodaje projekta Skyline Belgrade je vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBRE Srbija.

Pročitajte i ovo...