Home VestiIT i nauka Kompanija Ericsson najavljuje poslovnu transformaciju kroz 5G rešenja

Kompanija Ericsson najavljuje poslovnu transformaciju kroz 5G rešenja

by bifadmin

Kompanija Ericsson otpočela je učešće na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) 2017 sa tri najave partnerstava i projekata sa velikim klijentima. Ti projekti uključuju razvoj mreže ka 5G tehnologiji, inovativne nove poslovne modele za korisnike sadržaja i operatore i industrijsku transformaciju u oblasti prevoza.

Tokom sastanka za medije i analitičare koji je održan 27. februara, predsednik i direktor kompanije Ericsson, Borje Ekholm, rekao je da će 5G tehnologija transformisati sve industrije i da se Ericsson-ovi korisnici već pripremaju za budućnost time što razvijaju postojeće 4G mreže. „Ovo je ključna osnova koja omogućava automatizaciju i poslovnu transformaciju koja je potrebna za Internet stvari, kao i za servise sa velikim protokom podataka poput virtuelne i proširene realnosti“, izjavio je Ekholm.

Nakon što je kompanija Ericsson lansirala više 5G proizvoda i rešenja koja ulaze u komercijalnu upotrebu 2017. godine, Ekholm je najavio i pilot testiranje 5G New Radio (NR) rešenja u partnerstvu sa kompanijama Qualcomm: NTT DoCoMo, Vodafone i Telstra Australia.

U studiji koja će uskoro biti objavljena, kompanija Ericsson predviđa da će do 2026. godine biti uspostavljeno tržište 5G tehnologija vredno 1,23 biliona američkih dolara.
Ekholmu se pridružio i direktor kompanije Telstra, Endi Pen, koji je rekao da je 5G osnovni pokretač servisa budućnosti i fokusirao se na nova medijska rešenja koja su najavljena u saradnji sa kompanijama Ericsson i Foc Innovation Lab. Hano Bejs, tehnološki direktor kompanije 21st Century Fox i direktor Fox Innovation Lab, takođe im se pridružio tokom sastanka i rekao je da će ova rešenja pokrenuti novi trend u industriji time što će nove sadržaje doneti korisnicima na brz i praktičan način.

Tehnološki direktor kompanije T-Mobile, Nevil Rej, govorio je o planovima svoje kompanije za razvoj postojeće LTE mreže i spremnost za 5G tehnologiju. „LTE mreža naše kompanije je najnaprednija mreža u SAD-u i mi ćemo nastaviti da implementiramo najnovije tehnologije kako bismo stvorili osnovu za moćnu 5G mrežu. Sarađivaćemo sa strateškim partnerima kao što je Ericsson kako bismo pružili najnaprednije tehnologije koje unapređuju korisničko iskustvo“, istakao je Rej.

5G tehnologija pokreće transformaciju kroz različite industrije, a u jednom delu Ericsson štanda u Sali 2 nalazi se Scania vozilo koje najavljuje početak tržišta povezanih vozila.

Pročitajte i ovo...