Home VestiIT i nauka Prva demonstracija kompletnog 5G rešenja

Prva demonstracija kompletnog 5G rešenja

by bifadmin

Kompanija Ericsson je implementirala prvo kompletno 5G probno rešenje kao zajedničku infrastrukturu za buduće 5G servise. Ova uspešna demonstracija u realnom okruženju zasnovana je na projektu koji je Ericsson razvio zajedno sa SK Telecom Korea operatorom iz decembra 2016. godine u Ericsson laboratoriji u Kistu u Švedskoj. Sličan projekat je sproveden i sa Telefonica operatorom u decembru 2016. godine.

Tokom demonstracije u realnim okolnostima, ostvarene su brzine prenosa podataka od preko 1Gbps i latencije od oko 4 milisekundi.

5G tehnologija pruža infrastrukturu i usluge koje zadovoljavaju potrebe Umreženog društva i Interneta stvari. Ova tehnologija će imati uticaj na razvoj celokupne mobilne mreže i povezanih sistema, počevši od uređaja do radio pristupa, od IP jezgara do cloud tehnologija.

Na Svetskom 5G samitu u Londonu u junu 2016. godine, kompanija Ericsson je prikazala dinamično mrežno slajsovanje uz potpuno upravljanje i orkestraciju mreže.
Ovaj projekat predstavlja naredni korak u okviru kojeg kompanija prikazuje kako se 5G tehnologija implementira kroz celokupan proces i na nivou cele mreže, uključujući i implementaciju virtualne radio mreže (RAN) sa zajedničkim 4G i 5G radio pristupom.

Pročitajte i ovo...