Home Posle 5 Australija: Sutkinja oduševljena „biznis modelom“ dilera droge

Australija: Sutkinja oduševljena „biznis modelom“ dilera droge

by bifadmin

Jedan mladi australijski diler droge izbegao je zatvor i dobio samo uslovnu kaznu zato što je sutkinja Vrhovnog suda zaključila da je razvio veoma dobar “poslovni model” te da bi trebalo da sa istim pređe u legalne tokove. Samo da, za promenu, prodaje legalne proizvode.

Naime, dvadesetogodišnji Brodi Geri Saterli je razvio čitavu šemu za prodaju metamfetamina, naplaćujući kamate na dugovanja, pružajući svojim mušterijama uputstva o cenovnoj politici, popustima, kao i refundirajući novac ako se dokaže da je žalba na kvalitet robe bila osnovana.

Na taj način stekao je “slavu” i verne mušterije, međutim uhapšen je pre dve godine i tada je ceo njegov biznis razotkriven.

Pretila mu je zatvorska kazna međutim sutkinja je bila blagonaklona prema ovom mladiću zato što se osim što ima “smisla za biznis”, pokazalo da je rastao u teškim životnim uslovima i da je i sam konzumirao drogu koju prodaje. No, on se u međuvremenu “skinuo” sa opijata i pokazao volju da promeni svoj život, a kako sudija uočava da je veoma inteligentan, misli da će u tome i uspeti.

 

Izvor: Sunshine Coast Daily

Pročitajte i ovo...