Home VestiEkonomija Zastava oružje novi vlasnik Zastava kovačnice za 3,4 miliona evra

Zastava oružje novi vlasnik Zastava kovačnice za 3,4 miliona evra

by bifadmin

Zastava kovačnicu u bankrotu kupila je u ponedeljak, 24. aprila 2017. godine, kompanija Zastava oružje po početnoj ceni od 3,43 mil EUR. Prehodno su od učešća na tenderu odustale tri kompanije – po jedna kineska, italijanska i domaća.

„Bio sam spreman da za Kovačnicu ponudim i 6 mil EUR“, rekao je direktor Zastava oružja, Milojko Brzaković, naglašavajući da su Kovačnicu kupili iz sopstvenih sredstava.

On je dodao da je jedan od ključnih dobavljača Zastava oružja uvek bila Kovačnica.

„Bili smo svesni da bi gubljenje Kovačnice na bilo koji način imalo pogubne posledice ne samo po vojnu industriju, već i po celi domaći metalski kompleks“, naveo je Brzaković.

Kako dodaje, oružari planiraju da od Kovačnice naprave centar za domaću vojnu i automobilsku industriju te za proizvođače poljoprivredne mehanizacije, što znači da će se u Kragujevcu kovati otkovci i za Krušik iz Valjeva, Slobodu iz Čačka, Prvu petoletku iz Trstenika i druge fabrike.

Kovačnica će, dodao je, kao i do sada otkovke nastaviti da isporučuje automobilskim kompanijama u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji.

Izvor: Danas, eKapija

Pročitajte i ovo...