Home VestiEkonomija Osnova bankarstva je poverenje

Osnova bankarstva je poverenje

by bifadmin

„Uprkos inovacijama kroz vekove, osnova bankarstva je ostala ista, a to je, pre svega, poverenje,“ rekao je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke dr Aleksander Piker, kao prvi govornik na petom kongresu kontrolera Srbije koji je održan u hotelu Kraun Plaza u Beogradu, pred rekordnih 500 učesnika.

Tema ovogodišnjeg kongresa je digitalizacija u biznisu, a upravo o ovom procesu u finanijskom sektoru, prezentaciju je održao Piker. On je objasnio da „digitalizacija nije novi proizvod, već obavljanje poznatog posla, na drugačiji, inovativan i efikasniji način.”

„Inovacija znači da radite nešto različito i efikasnije, a što izaziva mnogo kritike od onih koji rade to isto na stari način“, rekao je predsednik IO Komercijalne banke.

Više od 20 govornika analiziralo je goruću temu, uticaj digitalizacije na biznis, u najrazličitijim oblastima poslovanja, od bankarstva, preko IT industrije do maloprodaje.

„Jasno je da postoje dva sveta: on-line i off-line. Pred nama je pitanje da li možemo da ih pomirimo, da budemo digitalni, ali i da se držimo starih, a dobrih vrednosti“, rekao je organizator kongresa, direktor Menadžment centra Beograd Bojan Šćepanović.

Paneli na V kongresu kontrolera posvećeni su digitalizaciji u sektorima ljudskih resursa i digitalnom marketingu.

Na Kongresu kontrolera nastupili su isključivo stručnjaci iz prakse, visoko pozicionirani menadžeri iz kompanija koje su lideri u svojom oblastima poslovanja: Komercijalne banke, Telekoma Srbija, JTI, Microsofta, Delhaize Srbija, NIS-a i mnogih drugih.

Kontroling je novi način analize poslovanja, koji pomaže menadžerima u donošenju najboljih tržišnih odluka. Nastao je u Nemačkoj i smatra se jednim od bitnih razloga superiornosti nemačkih kompanija.

Pročitajte i ovo...