Home VestiEkonomija Murad Al-Katib proglašen za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2017

Murad Al-Katib proglašen za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2017

by bifadmin

U subotu, 10. juna u Monte Karlu, Murad Al-Katib, predsednik i CEO kompanije AGT Food&Ingredients Inc. proglašen je EY Svetskim Preduzetnikom za 2017 godinu. Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 59 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 49 zemalja. Na takmičenju koje po sedamnaesti put organizuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) Republika Srbija je peti put imala svog predstavnika.

Radojko Janić, osnivač i vlasnik kompanije Radijator – Inženjering peti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Kompanija Radijator-Inženjering iz Kraljeva uspešno posluje već 25 godina, a delatnost kompanije je montaža i održavanje centralnog grejanja kao i proizvodnja kotlova na čvrsta goriva, biomasu i naftu. Radijator-Inženjering danas zapošljava preko 400 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda. Radojko Janić, ispred kompanije Radijator Inženjering, poneo je nagradu u konkurenciji od 32 kandidata, a izabran je od strane nezavisnog žirija koji je najpre izdvojio šestoro finalista, a zatim odlučio ko će od njih poneti nagradu EY Preduzetnik godine u Srbiji.

„Izuzetna mi je čast što sam ove godine ja predstavljao Republiku Srbiju na ovom spektakularnom izboru. Ja nisam ove večeri stajao samo ispred uspeha kompanije Radijator-Inženjering već i ispred svog grada Kraljeva i svih preduzetnika Srbije. Ovo je jedno predivno veče i fantastično je uzbuđenje biti ovako počastvovan u Monte Karlu, među najuspešnijim preduzetnicima sveta“, rekao je Radojko Janić.

„Ponosni smo što i još jednu godinu za redom Republika Srbija ima svog kandidata u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine. Gospodin Radojko Janić je sa fenomenalnim uspehom predstavljao kako svoju kompaniju tako i preduzetnički duh Srbije“, rekao je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Murad Al-Kati, EY Svetski Preduzetnik za 2017. godinu osnovao je AGT Food and Ingredients 2003. godine, a kompanija je postala svetski lider i najveći vertikalno integrisani lanac snabdevanja za sočivo, leblebije i grašak. Kompanija je listirana na berzi 2007. Godine i ima godišnje prihode od 1,4 milijarde USD, za više od 2,000 zaposlenih na 5 kontinenata. Kompanija AGT Food and Ingredients imala je održiv I kontinuiran rast prihoda od oko 100 miliona USD tokom svake od poslednjih 5 pet godina. Muradova kompanija izvozi 23 odsto ukupnog svetskog sočiva uviše od 120 zemalja sveta.

„Zaista sam počastvovan uručivanjem ovog priznanja od strane kompanije EY. Ispred kompanije AGT, mogu da potvrdim da smo posvećeni stvaranju uspešnog i održivog poslovanja. Preuzimajući rizike tokom poslovanja, kao i promenama u konceptu poslovanja uspeli smo razvijemo našu kompaniju odgovorno i potpuno smo transformisali agi industriju Kanade. Zahvaljujem se kompaniji EY za ovo značajno priznanje u svoje ime i u ime svojih kolega koji su posvećeni pravim vrednostima u poslovanju,“ rekao je Murad Al-Katib, nosilac priznanja EY Svetski Preduzetnik godine 2017.

Pročitajte i ovo...