Home VestiEkonomija Vip ove godine u našoj zemlji investira 30 miliona evra

Vip ove godine u našoj zemlji investira 30 miliona evra

by bifadmin

Direktor Vip mobajl Dejan Turk izjavio je ta kompanija ove godine u Srbiji planira investicije od 30 miliona evra, a fokus će biti širenje 4G mreže. „Sada je pokrivenost 4G mrežom 85 odsto, a do kraja godine plan je da dodjemo do preko 90 odsto pokrivanja populacije sa 4G mrežom. Paralelno radimo i na 2G i 3G mreži“, rekao je Turk u intervjuu agenciji Beta. Dodao je i da je deo planiranih investicija namenjen i za digitalizaciju poslovanja.

Turk je naglasio da bi želeo da država ima više razumevanja za brže uvođenje digitalizacije, kao i da olakša upotrebu digitalnog potpisa, koji se koristi u celoj Evropi.

„Da bi se stvorili uslovi za digitalizaciju potrebna je kupovina opreme, ali su u Srbiji visoke carine, a brojna su administrativna i birokratska opterećenja. Na primer, iako svaki telefon već ima bezbroj sertifikata, potrebno je da se još jednom sertifikuje. To produžava vreme uvoza i povećava cene“, rekao je Turk.

On je podsetio da je Vip mobajl u proteklih 10 godina na srpsko tržište uložio blizu milijardu evra i da je i dalje najveća grinfild investicija u Srbiji.

“Nakon 10 godina poslovanja mi još uvek ulažemo više nego što zarađujemo. Cilj nam je da uspostavimo dugoročno održivo poslovanje. Povratili smo oko 150 miliona evra i to ponovo ulažemo u dalji razvoj mreže i poslovanje“, objasnio je on.

U prethodnih deset godina, kako je rekao, stvorena je dobra osnova da ta kompanija u sledećih deset godina možda i povrati tu investiciju.

Vip, kako je rekao, ima 2,2 miliona korisnika i učešće na tržištu od 23 odsto.

 

 

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...