Home VestiEkonomija Radnici Fijata iz Kragujevca nastavljaju štrajk

Radnici Fijata iz Kragujevca nastavljaju štrajk

by bifadmin

Oko 2.000 radnika iz proizvodnje iz dve smene u „Fijat Krajsler automobili Srbija“ u Kragujevcu je treći dan u štrajku jer traže od poslodavca povećanje zarade, reorganizaciju, isplatu bonusa efikasnosti za 2016. godinu i pokriće troškova prevoza kada se radi van standardnog radnog vremena.

„Radnici koji štrajkuju na svojim radnim mestima u proizvodnim celinama odlučni su da istraju do ispunjenja zahteva“, rekao je Beti predsednik Samostalnog sindikata u toj fabrici Zoran Marković.

On je naveo da se poslodavac od početka štrajka nije oglasio povodom zahteva radnika, niti je pozvao sindikat na pregovore.

„Inspekcija rada je 26. juna naložila poslodavcu i sindikatu da nastave pregovore kako bi se sporazumno našlo rešenje za nastali spor. Poslodavac nije postupio po tom rešenju“, rekao je Marković.

U Savezu samostalnih sindikata Kragujevca su juče saopštili da je za ispunjenje glavnog zahteva radnika da se poveća bruto iznos osnovice zarade sa 38.000 na 45.000 dovoljno 0,5 odsto profita koji FCA ostvaruje u Srbiji.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...