Home VestiEkonomija Smoki proslavio 45. rođendan uz stalni rast na tržištu

Smoki proslavio 45. rođendan uz stalni rast na tržištu

by bifadmin

Smoki je prvi proizvedeni flips u jugoistočnoj Evropi, nastao davne 1972.godine. Zahvaljujući investicijama od preko dva miliona evra, linija Smokija je danas inovirana predstavlja poseban pogon, kao deo razvojne strategije poslovanja Soko Štarka, na kojoj se bazira njegov visedecenijski uspeh. To pokazuju i rezultati Valikon istraživanja po kojima je Smoki već godinama među top 10 najprepoznatljivijih brendova jugoistočne Evrope.

U strukturi prodaje Smoki je jedan od stubova poslovanja kompanije Soko Štark, sa gotovo 30 odsto učešća, i stabilnim godišnjim rastom. U pet od šest zemalja regiona Smoki se nalazi na vodećem mestu po prodaji, a u Srbiji zauzima više od polovine tržišnog učešća u svom prodajnom segmentu.

„Naši brendovi imaju višedecenijsko trajanje i karakterističnu emotivnu vezu sa potrošačima koja je osnov njihovog poverenja i naš najveći kapital koji danas nadograđujemo u okviru sistema Atlantic Grupe. Zahvaljujući investicijama od preko 20 miliona evra u automatizaciju pakovanja i modernizaciju proizvodnje u poslednjih deset godina, povećali smo kapacitete i obezbedili najviši stepen zaštite zdravstvene ispravnosti proizvoda. Ali opravdanost investicija potvrđuju i rekordni poslovni rezultati. Tokom 2016. godine ostvaren je istorijski maksimum u prodaji – preko 28.000 tona proizvoda i prihod od preko 90 miliona evra“, izjavio je Matjaž Vodopivec, direktor Strateškog poslovnog područja Slatko i slano u Atlantic Grupi.

Pročitajte i ovo...