Home VestiEkonomija Dobroslav Bojović i zvanično većinski vlasnik Energoprojekta

Dobroslav Bojović i zvanično većinski vlasnik Energoprojekta

by bifadmin

Energoprojekt Centralni registar hartija od vrednosti zaključio je danas (31. jula 2017. godine) ponudu direktora Napred razvoja, Dobroslava Bojovića za preuzimanje akcija Energoprojekta, čime je on postao većinski vlasnik najveće srpske građevinske kompanije, saznaje Tanjug.

Ponuda je zaključena danas, a, prema Tanjugovim informacijama, deponovano je 16,63% akcija, što sa prethodnih 35,38% Bojovićevih akcija čini većinski paket od 52,01% akcija.

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je početkom meseca Dobroslavu Bojoviću, direktoru Napred razvoja, kao i ostalim firmama koje zajednicki deluju, objavljivanje ponude za preuzimanje Energoprojekta i vratila Bojoviću pravo glasa u tom akcionarskom društvu,

Prema rešenju Komisije za hartije od vrednosti, s početka jula, u koje je Tanjug imao uvid, kompaniji Napred razvoj dozvoljeno je preuzimanje akcija Energoprojekt holdinga.

Ranijom odlukom Komisije za hartije od vrednosti, vraćeno je pravo glasa kompanijama Montinvest Properties, Jopag AG, Napred razvoj, GP Napred i Dobroslavu Bojoviću o odlučivanju o akcijama Energoprojekta.

Kompanija Montinvest Properties ima 565.699 akcija, Jopag AG 560.731, Napred razvoj 2.677.512 akcija, dok GP Napred poseduje 9.879, a Dobroslav Bojović, kao fizičko lice, ima 47.004 akcije u akcionarskom društvu Energoprojekt.

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...