Home VestiEkonomija Ponude za koncesiju Aerodrom Nikola Tesla i za 100 mil EUR iznad očekivanih?

Ponude za koncesiju Aerodrom Nikola Tesla i za 100 mil EUR iznad očekivanih?

by bifadmin

Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo, prenosi Blic. Kako navodi taj list, ponude su i za 100 mil EUR iznad očekivanih.

Među prve četiri firme koje su se javile su ciriški aerodrom, kao i po jedna indijska, korejska i Francuska firma, prenosi Blic.

Podsetimo, u trku za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom ušli su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Predmet koncesije, za koju je poziv objavljen 10. februara 2017. godine, je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje delatnosti operatera na Aerodromu Nikola Tesla.

Nedavno su Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla produžili rokove u postupku za davanje koncesije za beogradski aerodrom, a novi rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 23. oktobar 2017. godine.

Izvor: eKapija, Blic

Pročitajte i ovo...