Home VestiEkonomija EBRD i UniCredit Banka pružaju podršku ženskom preduzetništvu kroz obuke i razmenu iskustva iz različitih oblasti

EBRD i UniCredit Banka pružaju podršku ženskom preduzetništvu kroz obuke i razmenu iskustva iz različitih oblasti

by bifadmin

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Banka Srbija organizovale su u Beogradu prvi u nizu seminara koji čine sastavni deo programa Žene u biznisu, usmerenog ka osnaživanju malih i srednjih preduzeća kojima upravljaju žene.

Seminar pod nazivom „Moj biznis u brojevima: Kako efikasno upravljati finansijama”, okupio je više od četrdeset žena iz Beograda i okoline. Predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, Čila Ihas, i direktor kancelarije EBRD-a za Srbiju, Daniel Berg, zajedno sa renomiranim predavačima i finansijskim stručnjacima, pružili su uvid učesnicama seminara u to kako da unaprede upravljanje svojim finansijama. Gošće su pored toga, imale priliku i da se upoznaju sa primerima najbolje prakse kada su u pitanju upravljanje obrtnim sredstvima, novčanim tokovima, prilivima, prihodima i troškovima. Na ovom događaju, preduzetnice su čule savete na koji način mogu da mere finansijski učinak svoje kompanije i u skladu sa tim donose finansijske odluke. Pored toga, predstavljen im je i dijagnostički alat, Business Lens, koji im može pomoći da uoče snage i slabosti svog poslovanje i što je najvažnije, mogućnosti za dalji razvoj.

Na kraju zvaničnog dela seminara, preduzetnice su imale dragocenu priliku da prošire svoju mrežu poslovnih kontakata, upoznaju druge žene koje se bave biznisom u Srbiji i da na taj način razmene znanje i iskustvo.

Pročitajte i ovo...