Home VestiPolitika i društvo Otvoren konkurs za treći ciklus Nelt edukativnog programa

Otvoren konkurs za treći ciklus Nelt edukativnog programa

by bifadmin

Pokrenut je konkurs za učešće u trećem ciklusu Nelt edukativnog programa (NEP) namenjenog studentima, koji ova kompanija realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB, i koji podržava veliki broj fakulteta Beogradskog univerziteta. Konkurs za celogodišnji program neformalne edukacije je otvoren do 9. oktobra 2017. godine i na njega se mogu prijaviti studenti svih privatnih ili državnih fakulteta sa teritorije Srbije koji su stariji od 19 godina.
U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata. Od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije, aktivizma i kulturnog menadžmenta do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom Misli budućnosti Promišljanje savremenih koncepata i priprema mladih učesnika za njihove buduće profesionalne putanje su u centru ovog programa.

“Nelt edukativni program je inicijativa bazirana na uverenju da važan segment u obrazovanju mladih predstavlja upoznavanje i rad sa isktaknutim profesionalcima različitih profila, timski rad i direktno iskustvo intersektorske saradnje i mentorskog rada. Ovo jedinstveno partnerstvo naše kompanije i organizacija civilnog društva već godinama potvrđuje da je i u Srbiji mladima moguće otvoriti prostor za kreativno i profesionalno samoostvarenje“, izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija Nelt Grupe koja već tradicionalno ulaže u razvoj i edukaciju mladih u društvu.

Svi učesnici će tokom programa kroz učenje, rad i razmenu iskustva sa istaknutim predavačima (umetnicima, teoretičarima, naučnicima, poslovnim ekspertima…) iz Srbije i regiona unaprediti svoje znanje i imati podršku mentora iz redova predavača i predstavnika Nelt-a da neke od svojih ideja pretoče u konkretne projekte sa perspektivom realizacije.

NEP se realizuje kroz saradnju kompanije Nelt, Nove Iskre i Galerije12Hub, a kroz koji je prošlo oko 50 mladih ljudi koji su imali prilike da rade sa istaknutim umetnicima iz inostranstva, ali i da posete brojne kreativne studije i inicijative u Beogradu i širom Srbije.

Pročitajte i ovo...