Home VestiPolitika i društvo Završen seminar “Održivo i inovativno poslovanje”

Završen seminar “Održivo i inovativno poslovanje”

by bifadmin

Ambasada Finske u Beogradu i Suomi Finland 100 kompanije partneri, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, organizovali su seminar na temu “ Održivo i inovativno poslovanje“ u rezidenciji ambasadora Finske Pertija Ikonena. Cilj ovog seminara je bio predstavljanje održivog i inovativnog poslovanja, uključujući i društvenu korporativnu odgovornost, koje finske kompanije i njihovi distributeri sprovode u svojim aktivnostima.

Među učesnicima panel diskusija bilu su ambasador Perti Ikonen, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, izvršni direktor KONE Srbija Miša Stanković, direktor korporativnih poslova u I&F McCann Grupa Vanda Kučera i izvršni direktor Nordijske poslovne alijanse u Srbiji Andreja Pavlović.

„Privrednu komoru Srbije vidim kao svojevrstan „hab“ pod čijim okriljem će srpska privreda razviti nove inovativne i održive veze, i gde će se napraviti novi model poslovanja u Srbiji“, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Ambasador Ikonen ovom prilikom podsetio je na to da veruje da će Srbija postati još jedna „dosadna“ nordijska zemlja ukoliko nastavi sa brzim i temeljnim ekonomskim reformama. U tom duhu posluju i finske i nordijske kompanije, aktivno doprinoseći unapređenju poslovne klime u Srbiji kako bi Srbija bila konkuretnija i spremna za članstvo u Evropskoj uniji. Seminar “Održivo i inovativno poslovanje” je jedna od inicijativa u tom pravcu, i nastavak debate pokrenute u okviru seminara „Nordijski inovativni biznis u Srbiji“ koji je održan prošle godine u saradnji sa Nordijskom poslovnom alijansom.

Pročitajte i ovo...