Home Posle 5 Prodat časopis Roling stoun

Prodat časopis Roling stoun

by bifadmin

Posle pola veka, legendardni američki kontrakulturni časopis Roling stoun (Rolling Stone) dobio je novog vlasnika. Naime, Penske Media Corporation prisvojila je 51 odsto vlasništva u kompaniji Wenner Media koja izdaje ovaj časopis. Preostalih 49 odsto ostalo je u rukama singapurske kompanije BandLab koja je ovaj udeo kupila prošle godine.

Finansijski detalji kupoprodajnog ugovora još nisu poznati javnosti ali procenjuje se da Wenner Media vredi oko 100 miliona dolara. Tranzicija bi trebalo da se završi u narednih pola godine sa ciljem da se pomogne poznatom časopisu da uhvati korak sa modernim tehnologijama i trendovima.

Medijski investitor Džej Penske koji stoji iza ove kupovine rekao je da će nastaviti da čuva „kulturni“ značaj tog muzičkog časopisa.

Da podsetimo, Roling stoun je osnovao Džan Vener davne 1967. godine i on je tokom pet decenija poslovanja postao kultni muzički medij. U poslednje vreme se međutim časopis našao u teškom finansijskom položaju, delom zbog opšte situacije u štampanim medijima sa smanjenjem tiraža, ali delom i zbog svog izveštavanja.

Reputacija Roling stouna je teško narušena kada je pre tri godine morao da povuče tekst o izmišljenom grupnom silovanju na Univerzitetu u Viridžiniji, pošto urednici i novinari nisu proverili navode izvora. Protiv časopisa su podnete tri tužbe, a za jednu je Roling stoun morao da plati tri miliona dolara.

Zato je Vener prošle godine prodao 49 odsto udela u vlasništvu Roling stouna singapurskoj kompaniji ali izgleda da ni to nije mnogo pomoglo, te je sada poznati magazin otišao u ruke novog vlasnika.

Pročitajte i ovo...