Home VestiEkonomija Euromoney proglasio UniCredit za vodećeg globalnog pružaoca usluga finansiranja trgovine

Euromoney proglasio UniCredit za vodećeg globalnog pružaoca usluga finansiranja trgovine

by bifadmin

Euromoney je na osnovu sprovedenog istraživanja imenovao UniCredit za Najboljeg globalnog pružaoca usluga za “Sve usluge”, “Proizvode/Plaćanja” i “Sveukupno izvršenje” u 2018. godini.

Kao rezultat istraživanja, koje se sprovodi već sedam godina zaredom, UniCredit je proglašen i za tržišnog lidera za Finansiranje trgovine u Italiji, Centralnoj i istočnoj Evropi, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Turskoj. Takođe, u novoj kategoriji “Najbolje usluge”, UniCredit je odneo još jednu pobedu u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, kao i Rusiji.

Rang lista, kreirana na odnosu povratnih informacija od preko 7.255 korporativnih klijenata (skoro duplo više nego prethodne godine) – prepoznaje sve veću, kontinuiranu izvrsnost kada je finansiranje trgovine u pitanju. Oslanjajući se na odlično poznavanje ključnih evropskih tržišta, proizvoda i posvećenost inovacijama i široko rasprostranjenoj geografskoj pokrivenosti, usluge finansiranja trgovine UniCredita su sve naprednije.

Banka je najavila da će nastaviti da ulaže u inovacije kada je finansiranje trgovine u pitanju, posebno uzimajući u obzir da je jedan od osnivača blokčejn konzorcijuma – we.trade (ranije Digital Trade Chain). Takođe će nastojati da unapredi svoju međunarodnu pokrivenost, najskorije otvorena poslovnica je ona u Abu Dabiju, kako bi kreirala nove mogućnosti i usluge za klijente na svojim ključnim evropskim tržištima.

Pročitajte i ovo...