Home VestiIT i nauka Ericsson roadshow u Srbiji pokazao potencijal 5G i IoT

Ericsson roadshow u Srbiji pokazao potencijal 5G i IoT

by bifadmin

Roadshow demonstrira kako će 5G, IoT i Cloud da omoguće mobilnim operatorima da preuzmu nove uloge u ekosistemu i digitalnoj transformaciji industrija. Događaj je namenjen klijentima mobilnim operatorima, predstavnicima regulatora i medija, kao i zainteresovanim industrijskim partnerima i korisnicima, a uključuje makete grada i mreže u gradu i pokazuje kako danas može da se postigne efikasnost i razviju poslovne inovacije uz pomoć postojećih 4G i budućih 5G tehnologija.

Predstavnici kompanije Ericsson su se danas susreli sa klijentima, partnerima, predstavnicima industrije i javnog sektora da razgovaraju o potencijalu 5G, IoT (Internet of Things) i Cloud-a koji će da podstaknu inovativnost i digitalizaciju industrije Srbije. Gosti su tokom događaja imali prilike da slušaju o novinama industrije i tržišnim trendovima, kao i da vide demonstracije iz domena 5G, IoT i digitalne transformacije putem Cloud-a.

Istraživanje koje je Ericsson nedavno sproveo pokazuje da će investicije u digitalnu transformaciju industrija generisati promet od oko 619 milijardi dolara za mobilne operatore do 2026. godine. Industrije koje će najviše da ulažu u digitalizaciju koja se oslanja na 5G su proizvodnja, energetika, komunalne službe, javna bezbednost, zdravstvo i javni transport.
Srbija nije izuzetak i i očekuje se da će 5G da donese veliku korist za društvo i ekonomiju.

Danas, četrdeset mobilnih operatora širom sveta ima poverenje u Ericsson kao partnera sa kojim zajedno gradi svoju 5G budućnost. Dodatno, Ericsson ima sporazume o saradnji u domenu 5G sa nekoliko industrijskih partnera, univerziteta i istraživačkih i tehnoloških instituta.

Ericsson u Srbiji još od 1996. godine podržava korisnike da transformišu svoje postojeće mreže i primene vodeće digitalne tehnologije, uključujući i prvu demonstraciju 5G tehnologije korišćenjem prototip test bed-a da se postignu maksimalne brzine od oko 27Gbps.

Pročitajte i ovo...