Home Posle 5 Predviđanje pobednika na Svetskom fudbalskom prvenstvu uz pomoć metapodataka

Predviđanje pobednika na Svetskom fudbalskom prvenstvu uz pomoć metapodataka

by bifadmin

Prema predviđanju američke firme Gracenote, koja se bavi obradom i analiziranjem velikih količina podataka, najveći favorit Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji je Brazil, koji ima 21 odsto šanse za osvajanje titule. Brazil se inače nalazi u kvalifikacionoj grupi upravo sa našom zemljom. Njega, prema kriterijumu posedovanja šanse da osvoji titulu, slede Španija sa 10 odsto, Nemačka i Argentina sa po osam odsto, a odmah iza njih se nalazi Francuska.

Srbija je negde pri kraju liste mogućih pobednika a iza nje se nalazi uglavnom nekoliko afričkih i azijskih zemalja. Da se plasira u četvrtfinale našoj zemlji se daje šansa od 31 odsto a Hrvatskoj od 57 odsto.

Zemlje koje bi mogle iznenaditi na ovom prvenstvu su Kolumbija i Peru. Prva će najverovatnije izaći kao pobednik iz grupe sa Poljskom, Senegalom i Japanom, a u narednoj rundi takmičenja mogla bi da kao protivnike dobije Britaniju ili Belgiju, od kojih je, bar prema statistici, jača. Peru bi mogao da prođe grupnu fazu i da se suoči sa Hrvatskom ili Islandom, koje je pobeđivao u nedavnim prijateljskim utakmicama.

Pročitajte i ovo...