Home VestiEkonomija Novi ciklus besplatnog programa za razvoj najboljih studentskih ideja

Novi ciklus besplatnog programa za razvoj najboljih studentskih ideja

by bifadmin

Uređaj za lakšu komunikaciju među skijašima, biciklistima, alpinistima, escape-room u kutiji, internet platforma koja spaja bicikliste i turiste, onlajn aplikacija koja vam pomaže da postanete dobro plaćeni influenser – samo su neke od studentskih ideja koje su se razvijale u okviru rada Startap centra Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Svi polaznici prošli su kroz kompletan proces stvaranja proizvoda, od razvoja prototipa do strategije izlaska na tržište. Novi konkurs za sledeću generaciju timova je otvoren i traje do 10. septembra.

Timovi sa najinventivnijim i najkreativnijim biznis idejama biće u prilici da učestvuju u besplatnom dvanaestonedeljnom programu sa mrežom iskusnih inostranih i domaćih mentora i predavača, prilagođenih radionica i treninga, kao i upoznavanja potencijalnih investitora. Sve aktivnosti dešavaju se u moderno opremljenom i posebno prilagođenom prostoru na Ekonomskom fakultetu.

Fokus naredne generacije su proizovdi ili usluge bazirane na novim tehnologijama koje menjaju današnje biznise i tržište. A to su su Blockchain, IoT, VR, AI, Machine Learning, Big Data, Internet security i ostale. Stručnjaci iz startup zajednice i “MVP Workshop” koji vodi mentorski program, studentskim timovima pružaju savetodavnu i institucionalnu podršku kroz: razvoj minimalnog proizvoda, istraživanja tržišta, potencijalnih kupaca, konkurencije kao i kreiranje prave strategije izlaska na tržište.

Za šest meseci rada ovog studentskog inkubatora, besplatni mentorski program prošlo je sedam timova i 30 polaznika sa celog Beogradskog Univerziteta koji su uspešno razvili svoje proizvode i krenuli sa njihovom implementacijom i realizacijom na tržištu.

Pročitajte i ovo...