Home VestiEkonomija Ryanair želi da se širi na srpskom tržištu

Ryanair želi da se širi na srpskom tržištu

by bifadmin

Predstavnici niskobudžetne aviokompanije Ryanair razgovarali su sa zvaničnicima Vlade Srbije o planovima za proširenje poslovanja u Srbiji, preneo je specijalizovani portal Exyuaviation.

Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je rekla da je na sastanku sa predstavnicima Ryanaira bilo razgovora o tome kako bi ta kompanija mogla da proširi svoje operacije i o načinu na koji može dalje da se unapredi saradnja.

“Trenutno radimo na tome, ali takođe ćemo nastaviti da podržavamo našeg nacionalnog avioprevoznika”, kazala je Ana Brnabić.

To je saopšteno nekoliko nedelja nakon što je srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla da bi na beogradskom aerodromu Nikola Tesla od početka koncesije francuske firme Vinci Airport, krajem septembra, trebalo da bude više letova niskotarifnih aviokompanija.

Da podsetimo, aviokompanija Ryanair započela je poslovanje u Srbiji 2016. uvođenjem letova na niški aerodrom Konstantin Veliki, odakle sada ima polaske ka pet destinacija. Direktor komercijale Ryanaira, Dejvid O’Brajan, rekao je prošle godine da ta aviokompanija veruje da srpsko tržište ima veliki potencijal.

Kako navodi Exyuaviation, Vlada Srbije je ranije saopštila da postoji interesovanje pojedinih aviokompanija da uspostave bazu u Nišu.

Aerodrom u Nišu nema kapacitet da deluje kao baza, ali to će se promeniti završetkom nekoliko tekućih projekata. Postoji interesovanje aviokompanija za uspostavljanje baze, ali moramo najpre da završimo neke stvari. Nadamo se da će planirane investicije biti završene”, saopštila je Vlada Srbije, dodaje se na portalu.

Nacionalna aviokompanija Air Serbia izrazila je zabrinutost i upozorila na broj niskobudžetnih kompanija koje bi mogle da dođu na njeno domaće tržište u bliskoj budućnosti, dodajući da to predstavlja pritisak za kompaniju kada su u pitanju budući planovi, piše Exyuaviation.

Pročitajte i ovo...