Home VestiEkonomija Atlantic Grupa najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu

Atlantic Grupa najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu

by bifadmin

Jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regionu postala je i na srpskom tržištu nosilac prestižnog sertifikata Poslodavac Partner, priznanja koji dodeljuje konsultantska kuća Selectio kompanijama koje ostvaruju visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima u regionu. Atlantic Grupa je u procesu ocenjivanja ostvarila 95% od ukupno mogućeg broja bodova i tako pokazala koliko ulaže u razvoj svojih zaposlenih. Takođe, ostvarenim bodovima se istakla kao najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu.

“Osnov održivog poslovanja svake kompanije je da postane svesna važnosti i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova, što pre svega podrazumeva odgovorni i etički odnos kompanije prema svojim zaposlenima uz poštovanje ljudskih i radnih prava, i zato je naš fokus, osim dobrih rezultata poslovanja, podrška zaposlenima da iskoriste svoje pune potencijale i poboljšaju svoje veštine, kao i privlačenje i negovаnje talenata i razvoj njihovih potencijala“, rekao je tom prilikom Vladimir Čupić, direktor predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju.

Projekat Poslodavac Partner pokrenut je pre dvanaest godina sa misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u njemu učestvovalo više od 100 organizacija. Sertifikat Poslodavac Partner je nezavisno priznanje struke koje se dodeljuje organizacijama na osnovu ocene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja: strategiji, regrutaciji i selekciji, upravljanju učinkom, usavršavanju i razvoju, kao i odnosu prema zaposlenima.

Atlantic Grupa je ostvarila svih 100% u oblasti strategije, a takođe se istakla
i svojim programom brige za zdravlje i dobrobit zaposlenih.

„Dobijanjem sertifikata Poslodavac Partner na srpskom tržištu, zaokružili smo deset godina kontinuiteta u izvrsnosti upravljanja ljudskim potencijalima u Atlantic Grupi. Upoređujemo se sa najboljim kompanijama na tržištu i promovišemo one HR prakse po kojima se Atlantic ističe u odnosu na konkurenciju“, istakla je Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe.

U Atlantic Grupi imamo razvijen proces upravljanja talentima i razvojem, koji se upravo zasniva na prepoznavanju jakih strana i oblasti razvoja zaposlenih, a kroz kontinuirano usavršavanje i unapređenje veština osiguravamo dalji profesionalni razvoj i razvoj karijera naših zaposlenih – dodala je tom prilikom Ivana Đorđević, korporativni direktor upravljanja talentima i razvojem.

Povodom uručenja sertifikata Atlantic Grupi, Aleksandar Zemunić, član uprave kompanije Selectio izjavio je da je funkcija upravljanja ljudskim resursima u Atlanticu pravi strateški partner biznisu i aktivno doprinosi ostvarenju ciljeva kompanije, a vrednosti organizacije utkane su u svakodnevno poslovanje. „Mali je broj kompanija u regionu, koje mogu da zadovolje visoke standarde kvaliteta u upravljanju ljudskim resursima koje smo razvili u okviru projekta sertifikat Poslodavac Partner, a Atlantic Grupa služi kao primer ostalim organizacijama na tržištu Srbije.“

Pročitajte i ovo...