Home Posle 5 Interaktivni automati obeležili završnu izložbu trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa

Interaktivni automati obeležili završnu izložbu trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa

by bifadmin

Interaktivnom izložbom na tri lokacije – Plato kod Filozofskog fakulteta, Pristanište Beograd i Ostavinska galerija, završen je treći ciklus Nelt edukativnog programa koji kompanija Nelt realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub. Ovom prilikom, predstavljeni su interaktivni automati, zajednički rad učesnika treće generacije Nelt edukativnog programa pod mentorstvom umetničkog kolektiva Karkatag.

Nelt edukativni program okupio je 23 studenta različitih fakulteta koji su kroz sadržajno koncipirane radionice i predavanja izašli iz okvira formalnog obrazovanja i upoznali se sa znanjima iz domena novih tehnologija, umetnosti, savremenih veština i preduzetništva. Od 2014. godine kada je program zaživeo, kroz radionice i predavanja prošlo je više od 60 studenata koji su proširili vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, sarađujući sa istaknutim stručnjacima iz zemlje i inostranstva.

Nelt edukativni program koji je već sada prepoznat kao jedan od vodećih programa za podršku mladima, uspeo je da objedini potrebe biznisa sa kulturom, umetnošću ali i modernim tehnologijama, i da na taj način motiviše sve one koji žele da izađu iz okvira formalnog i svakidašnjeg“, izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija u Nelt-u.

Završnicu interdisciplinarnog, eksperimentalnog obrazovnog programa za studente, obeležilo je izlaganje prostorno specifičnih instalacija, koje su se na zanimljiv način poigrale sa temom otuđenosti i birokratskim procedurama, elitizmom i shvatanjem umetnosti, njenog sadržaja i prostora, kao i temom turizma te mitova i predrasuda u ovoj oblasti.

„Tokom jednogodišnjeg programa studentima nudimo intenzivne kreativne radionice, mentorski rad, kao i seriju predavanja iz različitih oblasti od arhitekture, IT, start-up programa, preduzetništva do društvenih mreža. Pokušavamo da im pružimo najširi uvid u različite discipline koje mogu koristiti u profesionalnom razvoju, bez obzira na to šta studiraju“, navela je Milica Pekić, kustos Galerije 12 Hub.

„Prilikom odabira polaznika povezujemo ljude različitih fakulteta, kao i stepena profesionalnog iskustva. Polaznici ne moraju imati specifične veštine. Ono što nam je odlučujuće je motivacija onih koji se prijavljuju“, ističe Nana Radenković, Creative Hub Manager iz Nove Iskre.

Završne izložbe istovremeno su i najava četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa i raspisivanja novog konkursa za zainteresovane polaznike koji počinje 1. a završava se 20. oktobra.

Pročitajte i ovo...