Home VestiEkonomija rent24 ulazi na naše tržište kroz akviziciju kompanije Nova Iskra

rent24 ulazi na naše tržište kroz akviziciju kompanije Nova Iskra

by bifadmin

Jedna od vodećih globalnih coworking i coliving platformi ulazi na tržište našeg regiona kroz akviziciju većinskog udela u specijalizovanoj kompaniji Nova Iskra – Novi Prostori d.o.o, popularnog srpskog coworking operatera. U saopštenju stoji da je cilj investicije u srpsku kompaniju razvoj u regionalnog lidera u domenu postavljanja i menadžmenta coworking i event prostora, ili pak coliving koncepata.

rent24 (www.rent24.com) je inače globalni lider u oblasti pružanja coworking i coliving usluga. U njegovom portfoliju trenutno je oko 45 lokacija koje se prostiru na tri kontinenta, dok se novi prostori priključuju skoro na nedeljnom nivou. Ulazak rent24 na srpsko i balkansko tržište deo je ekspanzije ove kompanije širom sveta, koja će rent24 istaknuti kao globalnog lidera kada su u pitanju coworking i coliving usluge. Kompanija trenutno vodi prostore u gradovima kao što su Amsterdam, Berlin, Njujork, Tel Aviv, Zagreb, Frankfurt, Hamburg, Lajpcig, London, kao i u mnogim drugim metropolama širom Evrope, Azije i Severne Amerike.

Za Roberta Bukvića, osnivača i izvršnog direktora rent24 GmbH, ova investicija je logičan korak koji prati razvoj srpske startap scene: “Ulazimo na ovo tržište sa puno samopouzdanja. Brojne mlade IT kompanije stvorile su svojevrsnu “silicijumsku Srbiju”, koju planiramo da unapredimo i podržimo kroz naše servise, zajednicu i besprekorne radne uslove koje nude naši prostori.”

Nova Iskra Workspace sada je deo ove globalne rent24 mreže. Već je najavljeno i otvaranje treće, premijum lokacije u centru Beograda pre kraja ove godine, što će skoro udvostručiti trenutne kapacitete u Beogradu, i ponuditi brojne nove usluge i pogodnosti za članove. Oni će imati priliku da koriste bilo koju od rent24 lokacija širom sveta po posebnim uslovima, dok će od 2019. godine kompanije i startapi koji su članovi Nova Iskra Workspace prostora imati pristup investicioniom fondu koji vodi rent24, kao i njihovoj blokčejn platformi Primary (www.primary.io).

Pročitajte i ovo...