Home VestiEkonomija Ukrajinska MHP grupa kupuje Perutninu Ptuj

Ukrajinska MHP grupa kupuje Perutninu Ptuj

by bifadmin

MHP SE, jedna od vodećih međunarodnih poljoprivredno – industrijskih grupacija, nakon navoda iz Agencije za zaštitu konkurencije Slovenije, potvrdila je kupovinu Perutnine Ptuj, firme dobro poznate širom Jugoistočne Evrope.

MHP je vertikalno integrisana kompanija i vodeći ukrajinski proizvođač živine sa prerađivačkim pogonima u Evropskoj Uniji (Holandija i Slovačka) i prodajnim i distributivnim centrom na Bliskom istoku (UAE). MHP prodaje oko 60 odsto živinskog mesa na domaćem tržištu, dok 40 odsto izvozi u više od 60 zemalja širom sveta. Visoka efikasnost proizvodnje je omogućila MHP kontrolu rizika i kvaliteta živine u svim fazama proizvodnog procesa. Time se osigurava poštovanje svih standarda i zakona kako u Ukrajini, tako i u EU. Ključni delovi uspeha MHP grupe su intenzivni CAPEX program (oko USD 1,75 milijardi je uloženo u razvojne projekte tokom prethodnih 10 godina), snažan i iskusan rukovodeći tim i integrisan poslovni model.

MHP ovim širenjem pravi strateški iskorak koji će povećati vrednost kompanije i ojačati njenu poziciju na globalnom tržištu, dok Perutnina Ptuj dobija dugoročnog, strateškog investitora.

U saopštenju se navodi da se MHP obavezao da će poboljšati kvalitet proizvoda Perutnine Ptuj, s ciljem ispunjavanja najviših EU standarda i da će ova saradnja doneti direktnu korist lokalnim farmerima i zaposlenima u kompaniji.

Pročitajte i ovo...