Home VestiIT i nauka Beogradski ICO Samit, najveća međunarodna investiciona konferencija u regionu

Beogradski ICO Samit, najveća međunarodna investiciona konferencija u regionu

by bifadmin

Beogradski ICO samit 13. novembra u Srbiju dovodi neke od vodećih svetskih stručnjaka za finansiranje projekata i startup-ova.

ICO je novi način finansiranja projekata/biznisa koji ima sličnosti sa IPO-om i crowdfunding-om, ali omogućava vlasnicima da zadrže 100% udela u vlasništvu. Ovaj vid finansiranja je sve popularniji u svetu i sve se više koristi za finansiranje projekata u klasičnom biznisu, bez obzira na privrednu gradnu.

Statistika ICO industrije je takođe impresivna, sa eksponencijalnim rastom iz godine u godinu:

– 2016. godine je prikupljeno 98,6 miliona $,
– 2017. godine 6,3 milijarde $,
– do kraja 09.2018. godine je prikupljeno 20,6 milijardi dolara.

Neke od zvezda konferencije:

Stefania Barbaglio, direktor investicione kompanije Cassiopeia Services, dobitnik nagrade „Best International Investor Relation 2018“, pomaže kompanijama da prikupe sredstva, izađu na berzu i povećaju vrednost akcija nakon izlaska.

Marco Calicchia, osnivač MaZee-ja, kompanije za podršku ICO projekata. Dosadašnji portfolio kompanije je 25 projekata koji su zajedno prikupili više od 500 miliona dolara.

Keith Baumwald, direktor marketinga Celsius Networka, upravljao je ICO kampanjom koja je u martu ove godine prikupila 50 miliona dolara.

Markus Dold, direktor eCharge-a, kompanije koja u gradove uvodi službu taksi vozila na električni pogon i razvija infrastrukturu stanica za punjenje električnih automobila, a koja se finansira iz ICO kampanje.

Pročitajte i ovo...