Home VestiEkonomija 100 miliona dinara za ženske inovacione ideje

100 miliona dinara za ženske inovacione ideje

by bifadmin

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, uz podršku Skupštine grada Beograda i Kancelarije za mlade, opredelio je bespovratna sredstva za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva u iznosu od 100 miliona dinara. Preduzeto je niz aktivnosti kako bi ženama bilo olakšano uključivanje u ovu oblast, a jedna od njih je Program podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva, koji je započet ove godine. Glavni cilj Programa je unapređenje inovacionog preduzetništva među ženama kroz promociju, afirmaciju i direktnu podršku u realizaciji njihovih ideja.

On međutim nije namenjen isključivo tehnološkim preduzetnicama, već i domaćicama u seoskim i manje razvijenim sredinama sa dobrom idejom i osećajem za biznis.

Na raspisani javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava, u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva, mogu se javiti i jedinice lokalne samouprave, ali i organizacije koje konkurišu zajedno sa jedinicama lokalne samouprave, u zavisnosti od toga za koju meru tj. aktivnost u okviru Programa se konkuriše. Dobitnici bespovratnih sredstava će u okviru predviđenih aktivnosti raspisati konkurse na koje se mogu prijaviti isključivo žene.

Više informacija na: www.inovacije.gov.rs.

Pročitajte i ovo...