Home VestiEkonomija Podrška narodnim kuhinjama uz obeležavanje pola veka Coca-Coal sistema u Srbiji

Podrška narodnim kuhinjama uz obeležavanje pola veka Coca-Coal sistema u Srbiji

by bifadmin

Povodom obeležavanja pola veka uspešnog poslovanja u Srbiji, Coca-Coca sistem je potpisao ugovor o donaciji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92 kojim će biti pružena podrška narodnim kuhinjama širom zemlje. Donacija vredna šest miliona dinara biće usmerena na nabavku opreme za spremanje hrane zahvaljući kojoj će biti pripremani kvalitetniji obroci u kraćem vremenskom periodu.

“Narodne kuhinje su simbol najhumanije podrške pojedincima i porodicama i one obezbeđuju gotovo jedini kuvani i topli obrok najugroženijim stanovnicima Srbije, pa ova donacija Coca-Cola sistema ima poseban značaj”, izjavio je predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović.

Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja čije usluge koristi više od 35.000 ljudi. Trećinu svih korisnika narodnih kuhinja čine deca, a ukupan broj korisnika je u porastu.

“Coca-Cola sistem pola veka aktivno učestvuje u životima građana Srbije, a kao dugogodišnji partner Crvenog krsta i Fonda b92, zajednički smo više od jedne decenije posvećeni unapređenju kvaliteta života građana Srbije. U želji da ostavimo još veći trag u Srbiji, odlučili smo da naš jubilej obeležimo pomažući drugima”, izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

U planu je da oprema u saradnji sa Fondom B92 bude instalirana do proleća 2019. godine, kao i da tada počne sa radom posebna kuhinja u Beogradu u kojoj će biti pripremani obroci u vanrednim i kriznim situacijama.

Pročitajte i ovo...