Home VestiEkonomija The Banker: Banca Intesa i ove godine najbolja u Srbiji

The Banker: Banca Intesa i ove godine najbolja u Srbiji

by bifadmin

Međunarodni finansijski i bankarski časopis „The Banker“ proglasio je Banca Intesa bankom godine u Srbiji i u 2018. godini. Stručni žiri magazina se prilikom selekcije upravljao nizom kriterijuma, uključujući osnovni kapital, aktivu i kvalitet portfolia, kao i preduzeta tehnološka unapređenja, strateške inicijative i konkurentnost proizvoda.

„Velika nam je čast što se Banca Intesa po osmi put našla na listi dobitnika prestižnog priznanja časopisa „The Banker“ i još jednom potvrdila svoju lidersku poziciju u Srbiji. Banka je i ove godine ostvarila izuzetne poslovne rezultate, uz dalji rast kreditne podrške građanima i privredi, kao i povećanje efikasnosti poslovanja. Takođe, kontinuirano unapređujemo poslovni model i kroz nastavak digitalne transformacije banke, što će nam omogućiti da klijentima ponudimo još inovativnije servise i na taj način postavimo temelje za održiv razvoj banke u budućnosti“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Banca Intesa je vodeća banka na tržištu Srbije u pogledu svih najvažnijih pokazatelja uspešnosti poslovanja – ukupne aktive, kapitala, kredita i depozita klijenata. Banka posluje sa 1,35 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica – preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, lokalnim samoupravama, kao i multinacionalnim i velikim kompanijama.

Pročitajte i ovo...