/ Ekonomija / Actavis proširio paletu lekova u Srbiji
BiF Analize Čitajte B&F online

Actavis proširio paletu lekova u Srbiji

This post has already been read 529 times!

Pacijentima u Srbiji od sada je dostupan i lek za hroničnu bakterijsku infekciju pluća kod bolesnika sa cističnom fibrozom uzrasta od šest godina i starijih. Cistična fibroza je nasledna bolest, koja spada u grupu retkih bolesti, budući da se javlja sa učestalošću jedan slučaj na 2.500-4.000 novorođenčadi. Bolest pogađa više organa, ali najviše problema izaziva u plućima, crevima, jetri i pankreasu.

To je teško oboljenje koje skraćuje i značajno narušava kvalitet života te je lečenje ove plućne bolesti od ključnog značaja za pacijente. Cistična fibroza jedna je od najčešćih naslednih bolesti u Evropi, a prema zvaničnim podacima u Srbiji od nje boluje 200 osoba. Ipak, procenjuje se da je taj broj mnogo veći.

Dr Pavle Marjanović, direktor Actavisa za Srbiju i Crnu Goru ovom je prilikom rekao da mu je izuzetno drago što tržište kontinuirano snabdevaju novim i efikasnim terapijama. Istakao je kako će ove godine pored navedene terapije za cističnu fibrozu za pacijente u Srbiji biti obezbeđena i nova terapija koja umanjuje mogućnost prenosa HIV infekcija, te terapije za dijabetes (šećernu bolest) i prostatu. Dr Marjanović je takođe naglasio kako je Actavis danas, zahvaljujući proširenoj paleta modernih lekova za lečenje povišenih masnoća u krvi, na prvom mestu po broju lekova za lečenje ovih poremećaja.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close