Home VestiEkonomija Coca-Cola HBC kupuje „Bambi“

Coca-Cola HBC kupuje „Bambi“

by bifadmin

Coca-Cola HBC AG je započela proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije “Bambi” od fonda „Mid Europa Partners“ u vrednosti od 260 miliona EUR. Konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.

Ova akvizicija će portfoliju kompanije u Srbiji, koje je ujedno i jedno od najbrže rastućih tržišta kompanije Coca-Cola HBC globalno, dodati vodeće domaće tržišne brendove u veoma značajnoj i, pre svega, komplementarnoj kategoriji. Značajna vrednost kompanije Bambi jeste i jaka distributivna mreža, uključujući rashladnu distribuciju u strateški važnim kanalima, kao što su tradicionalna maloprodaja i HoReCa, kaže se u zvaničnom saopštenju Coca-Cola HBC.

“Nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje Coca-Cole u Srbiji, kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog Endru David kupa tri godine zaredom za najuspešniju poslovnu operaciju unutar Coca-Cola HBC grupe, sigurni smo da je naš tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda. Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti da ostanemo integralni deo lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo da razvijamo svoje poslovanje u ovoj zemlji. Siguran sam da će naši globalni brendovi, znanje stečeno na brojnim tržištima, kao i posvećenost lokalnoj zajednici, udruženi sa Bambijevim vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, biti prava dobitna kombinacija. Sa velikom radošću želimo dobrodošlicu svim novim kolegama iz Bambija”, izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Coca-Cola HBC AG Coca-Cola HBC AG je vodeća punionica kompanije Coca-Cola sa prodajnim volumenom od preko dve milijarde jedinica. Kompanija poseduje poslovne operacije u 28 zemalja, u kojima snabdeva tržište od 590 miliona ljudi. Coca-Cola HBC je rangirana kao jedna od kompanija lidera u industriji napitaka na Dau Džons indeksu održivosti (DJSI) u Evropi i svetu, a uključena je i u FTSE4Good Indeks.
U Srbiji, kompanija uspešno posluje od 1968, rastući od 30 zaposlenih i jedne proizvodne linije do 14 proizvodnih linija i preko 1.000 zaposlenih. Do danas, kompanija Coca-Cola HBC Srbija je kroz dugoročne programe i CSR aktivnosti investirala u lokalnu zajednicu preko 3 miliona EUR.

Bambi, osnovan 1967, je vodeći proizvođač konditorskih proizvoda iz Požarevca. Kompanijin vodeći brend biskvita, Plazma, poseduje 29% tržišnog udela u pomenutoj kategoriji i najprepoznatljiviji je brend u Srbiji.

Pročitajte i ovo...