Home VestiEkonomija I deca i odrasli mogu da uče o finansijama i štednji na predavanju u ICT Hub-u

I deca i odrasli mogu da uče o finansijama i štednji na predavanju u ICT Hub-u

by bifadmin

U okviru Svetske nedelje novca, Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje CEFIN organizuje besplatno edukativno predavanje o štednji i upravljanju finansijama u subotu 30. marta od 10:30 do 14:30 časova, u prostorijama ICT HUB-a u Beogradu (Kralja Milana 10). Svi zainteresovani će imati priliku da dobiju korisne savete o tome kako da stvore ušteđevinu, očuvaju ili uvećaju njenu vrednost, kao i da saznaju šta podrazumeva štednja u banci, investicionim fondovima i putem osiguranja.

Paralelno sa predavanjem za odrasle, biće organizovana i interaktivna radionica za decu starosti od šest do deset godina, na kojoj će se pričati o kasicama prasicama, kao i o tome da li pare rastu na drvetu ili se kriju u bankomatu. Radionica je ujedno i uvod u dečiju pijacu, na kojoj će mališani moći da prodaju ono što donesu, a nije im više potrebno, ili predmete koje su napravili.

Na događaju će biti predstavljena i platforma za finansijsku edukaciju #ErsteZnali, na kojoj su upravo teme štednje i ličnih finansija detaljno predstavljene, a u narednom periodu u fokusu će biti i zaduživanje, elektronsko bankarstvo, bezbednost, kartice i druge važne oblasti.

Svi zainteresovani za predavanje mogu se prijaviti onlajn. Prijava za učešće je obavezna. Zbog većeg interesovanja, prijave za dečiju pijacu su popunjene, dok su za odrasle i dalje otvorene.

Partner događaja je ICT Hub, a podršku pruža Erste Banka.

Svetska nedelja novca usmerena je na podizanje finansijske pismenosti i razvoj preduzetničkih veština kod dece i omladine. U ovoj globalnoj inicijativi Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (CYFI) do sada je učestvovalo više od 32 miliona dece u više od 165 zemalja sveta.

Pročitajte i ovo...