Home Posle 5 Monasi pokrenuli onlajn rezervaciju za svoje pivo da bi sprečili preprodaju

Monasi pokrenuli onlajn rezervaciju za svoje pivo da bi sprečili preprodaju

by bifadmin

Belgijski kaluđeri koji pripadaju monaškom redu trapista i prave jedno od najtraženijih piva na svetu, lansiraju onlajn sistem za rezervacije, kako bi zaustavili preprodaju njihovog piva po mnogo višim cenama.
Ovi monasi, koji žive blizu francuske granice, proizvode pivo od 19. veka i to u ograničenim količinama, kako zbog ovog posla ne bi zapostavili svete dužnosti. Manastir je počeo da koristi telefonski sistem rezervacije piva 2005. godine, a posetioci mogu da kupe pivo i direktno na licu mesta. Međutim sada, u vreme rasta popularnosti kraft piva, 19 monaha ovog manastira je moralo da se okrene online rezervaciji svojih proizvoda, jer su otkrili da je njihovo pivo prodato po daleko višim cenama.
Sanduk piva Westvleteren XII košta kod njih 2,50 evra po boci, ali su saznali da je prodavano i mnogo skuplje u Briselu – za 12 evra. Jedan od monaha je izjavio da je manastir rešio da uvede online rezervaciju nakon što su otkrili da je jedan holandski supermarket lagerovao flaše njihovog piva i prodavao ih po ceni od 9,95 evra.
Monasi su zbog toga odlučili da uvedu onlajn sistem za rezervaciju kako bi osigurali da pivopije mogu da naruče samo po dva sanduka njihovog piva na 60 dana. Prioritet će imati oni koji najduže čekaju. Ovaj sistem će omogućiti kupcima i da odaberu između tri različite vrste piva (blond, dark sa 8% alkohola i dark sa 10% alkohola) po ceni redom 35, 40 i 45 evra za sanduk sa 24 flaše.

Pročitajte i ovo...