Home VestiPolitika i društvo Lokalne samouprave mogu da se prijave za program USAID-a koji promoviše odgovornu vlast i borbu protiv korupcije

Lokalne samouprave mogu da se prijave za program USAID-a koji promoviše odgovornu vlast i borbu protiv korupcije

by bifadmin

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) objavila je Javni poziv namenjen jedinicama lokalne samouprave da iskažu interes i prijave se za učešće u Projektu za odgovornu vlast (GAI). Ove godine, Projekat za odgovornu vlast će pružiti tehničku podršku drugoj grupi od pet do sedam odabranih gradova i opština u cilju poboljšanja transparentnosti i odgovornosti u radu lokalnih vlasti, borbi protiv korupcije i podsticanja građana da uzmu veće učešće u procesu donošenja odluka.

„Sarađivaćemo sa svakom lokalnom samoupravom na definisanju konkretnih oblasti u kojima svakoj od njih možemo da pružimo podršku. Želimo da pomognemo gradovima i opštinama da kreiraju uspešne strategije i modele koji promovišu transparentnost, ali istovremeno obezbeđuju pružanje usluga koje građani u lokalnim zajednicama očekuju i zaslužuju”, rekla je Džeklin Vilijems-Bridžers, direktorka USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast. Prema njenim rečima, novi partneri će moći da koriste iskustva lokalnih samouprava koje od prošle godine učestvuju u projektu, iz Vranja, Sombora, Šapca, Vrnjačke Banje, Raške, Sjenice i Dimitrovgrada.

Sve zainteresovane jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji, uključujući i gradske opštine, mogu da se prijave za učešće u USAID-ovom Projektu za odgovornu vlast tako što će popuniti Izjavu o zainteresovanosti i poslati je na e-mail adresu gai-belgrade@checchiconsulting.com najkasnije do 30. avgusta 2019. godine do 17 časova, na način kako je to navedeno u tekstu javnog poziva.

Pročitajte i ovo...