Home Vesti Veći računi za vodu

Veći računi za vodu

by bifadmin

Beograđanima će od oktobra stići uvećani računi za vodu. Iako cena utrošene najdragocenije tečnosti barem zasad ostaje nepromenjena, izmenama odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, koju su usvojili odbornici na sednici Skupštine grada, kao nova naknada na računima uvodi se stavka – cena za pogonsku spremnost sistema.

Novi namet trebalo bi da iznosi 118 dinara mesečno po računu.
Kako se navodi u usvojenom dokumentu, korisnicima će JKP Beogradski vodovod i kanalizacija plaćati cenu za isporučenu vodu na osnovu kubnog kvadratnog metra, kao i novi dodatak cenu za pogonsku spremnost sistema, koja je fiksna.

„Cena za pogonsku spremnost je visina mesečne naknade u fiksnom iznosu za održavanje i ispiranje distributivnog sistema vodovodne mreže. Potrošači su dužni da komunalnom preduzeću plaćaju mesečno ovu naknadu bez obzira na količinu utrošene vode“, stoji u obrazloženju.

U JKP Beogradski vodovod i kanalizacija potvrđeno je da će računi biti korigovani, ali kažu da se ova odluka „ne odnosi na cenu vode, koja ostaje ista, što znači da voda neće poskupeti“.

Izvor Blic/Večernje novosti

Pročitajte i ovo...