Home VestiEkonomija Plotere treba redovno i kvalitetno održavati 

Plotere treba redovno i kvalitetno održavati 

by bifadmin

Statistički podaci pokazuju da se u Srbiji od fotopapira najviše troši sjajni (glossy) papir – dok na drugim tržištima on ima simboličan udeo, jer ljudi više preferiraju mat prikaz fotografija, kod nas je njegova potrošnja čak 70%. To je posledica činjenice da slike sa svadbi i drugih velikih proslava čine veći deo domaćeg tržišta fotografija.

Većina nas ne štampa toliko dokumenata u boji i kod kuće nema potrebu za takvom vrstom štampača. Stoga posećujemo fotografa koji je uložio veliki novac u opremu jer od toga živi i sama štampa se odvija na uređajima koji su za profesionalnu namenu, drugačiji od malih kućnih aparata.

Fotografi pored štampača koji mogu odštampati velike količine slika koriste i uređaje koji se zovu ploteri, i koji omogućavaju i štampu n a drugim materijalima, kao što su platna ili keramičke šolje. Da bi ploter funkcionisao jer zahteva redovno održavanje potreban vam je Nepo System, ovlašćeni servis za jednog od najboljih proizvođača opreme u ovom segmentu – Epson, a Nepo System je ovlašćen servis za štampače i plotere. Zajedno sa renomiraniom brendom kakav je Epson, Nepo System konstantno radi na optimizaciji potrebnih delova i adekvatnom obukom servisera da bi uređaji uvek bili funkcionalni.

Pročitajte i ovo...