Home Promo Polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja na dar štićenicama Sigurne kuće u Beogradu

Polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja na dar štićenicama Sigurne kuće u Beogradu

by bifadmin

Na  sednici Saveta za rodnu ravnopravnost, održanoj 1. novembra u Skupštini grada Beograda, potpisan je Protokol o saradnji između Kompanije „Dunav osiguranje“ i Sigurne kuće, kojim će sve štićenice koje borave u ovoj instituciji u novembru, njih 32, u narednih godinu dana imati besplatno, kolektivno dobrovolјno zdravstveno osiguranje.
Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Irena Vujović istakla je da je potpisivanje današnjeg protokola rezultat poziva Saveta za rodnu ravnopravnost svim društveno odgovornim kompanijama na saradnju i pomoć ženama kojima je ta pomoć najpotrebnija.

– „Dunav osiguranje” je u proteklom periodu bila jedna od kompanija koja je i zapošlјavala žene iz Sigurne kuće, a danas je potpisan Protokol o besplatnom zdravstvenom osiguranju za sve štićenice Sigurne kuće. Novembar je mesec kada se trudimo da sprovedemo i niz drugih aktivnosti koje su važne za ravnopravnost žena, te se  tako, pored borbe za sprečavanje nasilјa nad ženama, borimo i za ekonomsko osnaživanje žena na teritoriji Beograda. U narednom periodu održaćemo nekoliko tribina na tu temu kako bismo ohrabrili žene da se uklјuče u sve sfere društvenog života. Trudimo se da bude što više besplatnih sadržaja i projekata za žene kako bismo ih dodatno osnažili i kako bi one na taj način postale konkurentnije na tržištu rada – kazala je Irena Vujović, podsetivši da se 25. novembra obeležava i Međunarodni dan borbe protiv nasilјa nad ženama, kada će štićenicama Sigurne kuće na svečan način biti uručene besplatne polise zdravstvenog osiguranja.

Članica Izvršnog odbora kompanije „Dunav osiguranje” Ivana Soković podsetila je na kontinuiranu saradnju sa Savetom za rodnu ravnopravnost i Sigurnom kućom i naglasila da su dve žene do sada u Kompaniji stekle životnu sigurnost, a da je treća u procesu edukacije.
– Ovog puta za sve štićenice Sigurne kuće obezbedili smo dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Pored vanbolničkog lečenja, za koje se nadamo da im neće biti potrebno, obezbedili smo za njih i kompletan sistematski pregled. Time im želimo pokazati da treba da vode računa o sebi i svom zdravlјu, a naša kompanija biće tu da im pomogne da svoja prava ostvare na najbolјi mogući način – kazala je Sokovićeva.
Irena Stanojević iz Sigurne kuće zahvalila je Gradu Beogradu i „Dunav osiguranju” na podršci i ukazala na to da postupak Kompanije „Dunav“ mnogo znači ženama iz Sigurne kuće.
– Bez ekonomskog osnaživanja, teško je očekivati da žene opstanu same, naročito ako imaju decu. Briga o zdravlјu nije ništa manje bitna. Ona znači i promenu percepcije o sebi, jer te žene dolaze bez ideje da su one bitne i značajne, što za posledicu ima zapostavlјanje vlastitog zdravlјa. Zato nam ova pomoć „Dunav osiguranja” veoma mnogo znači. To će doprineti da žene iz kruga nasilјa izađu osnažene i u budućnosti, imajući bolјe mišlјenje o sebi, ostvaruju bolјe partnerske odnose – istakla je Irena Stanojević.

Pročitajte i ovo...