Home Promo Mercator grupa uspešno završila refinansiranje kredita kompanije Mrcator-S u Srbiji

Mercator grupa uspešno završila refinansiranje kredita kompanije Mrcator-S u Srbiji

by bifadmin

Mercator Grupa je uspešno završila refinansiranje kredita kompanije Mercator-S, koji je uzet 2014. godine, a koji bi dospeo bi u martu, ove godine. Postupak refinansiranja pokrenut je u septembru 2019. godine.

Pregovori su vođeni sa 59 potencijalnih partnera što govori o velikom poverenju banaka u rezultate i pozitivne trendove u poslovanju Mercator Grupe u poslednje dve godine. Nakon nekoliko prezentacija u Beogradu i Londonu, u poslednjoj fazi pregovora o refinansiranju stigle su četiri ponude. Menadžment Mercator Grupe i kompanije Mercator-S dogovorili su znatno povoljnije uslove finansiranja, što je veoma važan temelj za dalji razvoj Mercatora u Srbiji. Vrednost ugovora o refinansiranju, potpisanog sa najboljim ponuđačem – AIK bankom, iznosi 90 miliona evra.
Ugovor podrazumeva refinansiranje kredita kompaniji Mercator-S, kao i refinansiranje kratkoročnih obaveza te kompanije. Na taj način će jačati struktura kapitala kompanije Mercator-S i poboljšati likvidnost u narednih pet godina. U budućnosti, Mercator Grupa i njena kompanije moći će još više da ulažu u modernizaciju i širenje svoje poslovne mreže i obezbede nove logističke kapacitete.
„Mercator grupa će nastaviti da sa uspehom sprovodi svoju strategiju razvoja i dalje intezivno raditi na smanjenju duga i obezbeđivanju povoljnih uslova za refinansiranje preostalog duga Mercator Grupe. S druge strane, za razvoj Mercator Grupe važno je i njeno prenošenje u Fortenovu, jer je stabilno vlasništvo ključan uslov za dalji razvoj najveće slovenačke i regionalne kompanije za maloprodaju“, istakao je Tomislav Čizmić, predsednik Uprave Mercator Grupe.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar