Home Promo Generali među prvih 100 korporacija u celom svetu

Generali među prvih 100 korporacija u celom svetu

by bifadmin

Generali među prvih 100 korporacija u celom svetu koje najviše polažu na očuvanje životne sredine
Kompanija je jedina italijanska osiguravajuća grupa koja se našla na ovom spisku

Kompanija Generali je svrstana među „100 korporacija najposvećenijih održivosti u celom svetu“, na listi koju sastavlja kompanija Corporate Knights, a koja rangira kompanije koje najviše polažu na očuvanje životne sredine.
Objavljeno je 16. izdanje rang liste Corporate Knights nakon procene 7,395 kompanija čiji prihodi premašuju iznos od 1 milijarde evra.
Među kompanijama svrstanim u „2020 Global 100“, 49 je iz Evrope, 29 iz SAD-a i Kanade, 18 iz Azije, 3 iz Južne Amerike i samo jedna iz Afrike.
Ovo priznanje dokaz je razvoja Generalija na putu ka ekološkom poslovanju, koje je sastavni deo strateškog plana „Generali 2021“.
Generali je postavio cilj od 4,5 milijardi evra ulaganja u održivost i rast bruto fakturisanih premija u ekološke i društveno korisne proizvode od 7-9% do 2021. godine.
Pored toga, u septembru 2019. Generali je postala prva kompanija u evropskom sektoru osiguranja koja je izdala Zelenu obveznicu, u iznosu od 750 miliona evra.
Što se tiče direktnog uticaja na životnu sredinu, Grupa je 2018. godine za 88% ukupne električne energije koju koristi odabrala električnu energiju iz obnovljivih izvora.
Posvećenost kompanije Generali očuvanju životne sredine potvrđuje i činjenica da je uvrštena u brojne indekse održivosti, kao što su Dow Jones Sustainability World Index, Dow Jones Sustainability Europe Index, MSCI ESG Leaders Indexes, FTSE4Good Europe i Euronext Vigeo Europe 120.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar