Home VestiIT i nauka Srpske inovacije u zdravstvu u globalnoj mreži inovatora

Srpske inovacije u zdravstvu u globalnoj mreži inovatora

by bifadmin

Takmičenje za health-tech startape u Srbiji

Innovation Forum Cambridge i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa Health Tech Lab organizacijom, drugu godinu za redom organizuju Imagine IF! takmičenje za startape u Srbiji koji razvijaju inovacije u oblasti zdravstva. Prijave su otvorene i startap timovi mogu aplicirati do 17. februara na linku.
Imagine IF! takmičenje i pred-akcelatorski program će inovatorima i preduzetnicima u oblasti farmacije, medicine, bioinformatike, bazične nauke i drugim srodnim oblastima, ponuditi priliku za dobijanje mentorske podrške lokalnih i svetskih lidera u industriji zdravstva i umrežavanje sa 10.000 inovatora preko globalne platforme Innovation Forum-a.
Nakon završenog konkursa biće izabrano do 10 najboljih timova koji će proći mentorski program i boriti se za titulu lokalnog pobednika u završnici.
Pobednički tim u Srbiji dobiće novčanu nagradu u iznosu od 2.000 EUR, kao i mogućnost da sa pobednicima ostalih ogranaka Innovation Forum organizacije učestvuje na globalnom Imagine IF! takmičenju krajem oktobra u Barseloni,  što će biti dodatna prilika da se poveže sa globalnom mrežom mentora, investitora i eksperata koji će omogućiti brz razvoj njihovih ideja. Najbolji timovi na globalnom finalu odmeriće snage i u cilju osvajanja dodatne finansijske podrške i mogućnost besplatnog korišćenja laboratorijskog prostora u periodu od 6 meseci u jednoj od globalnih prestonica Imagine IF! takmičenja, uključujući Beograd.
Lokalno finale u Srbiji biće održano 28. maja 2020. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd.
Program je fokusiran isključivo na startape iz oblasti zdravstva, uključujući nove ili unapređene vrste terapija, uređaja, dijagnostike, različita softverska rešenja koja obuhvataju veštačku inteligenciju ili mašinsko učenje i druge tehnologije usmerene na sve oblasti zdravstva.
Innovation Forum je globalna organizacija koja za cilj ima da podstakne razvoj inovacija u oblasti zdravstva, potpomogne prenosu naučnih otkrića u industrijska rešenja, sa značajnim uticajem na zdravlje pacijenata i stvori platformu za bolju komunikaciju i saradnju između akademskih institucija, industrije, investitora i države. Organizacija globalno okuplja više od 10.000 inovatora sa 3 kontinenta (Amerike, Evrope i Azije). Osnovan na Univerzitetu u Kembridžu, nakon skoro 10 godina rada, Innovation Forum strateški sarađuje sa više od 20 najboljih svetskih univerziteta, uključujući Oxford, Harvard, UCL, ETH, EPFL, Stanford itd. Sponzori i dugogodišnji partneri Innovation Forum-a su globalni lideri iz sveta medicine, farmacije i tehnologije, uključujući: AstraZeneca, Johnson&Johnson, Roche, Pfizer, GE Healthcare itd.

Pročitajte i ovo...