Home VestiIT i nauka Kako da mala i srednja preduzeća uspešno implementiraju rad na daljinu

Kako da mala i srednja preduzeća uspešno implementiraju rad na daljinu

by bifadmin

U vremenu kada se svet suočava sa brojnim izazovima i promenama načina na koji živimo i radimo, rad na daljinu nameće se kao potreba kompanija iz svih industrija i svih veličina. Svedoci smo iznenadnih promena i kriza koje dovode do toga da se gotovo čitavo čovečanstvo preko noći preusmerava na daljinski rad. Nameće se pitanje, kako ovoj potrebi i izazovu pristupaju mala i srednja preduzeća, kojima je možda i najteže da uvedu nov način rada u svoje organizacije.

Mali i srednji biznisi predstavljaju najosetljiviji sektor privrede, koji u okolnostima organizacije rada na daljinu moraju da nađu najadekvatnije načine koji će njihov biznis učiniti funkcionalnim i produktivnim na način da mogu efikasno i nesmetano da odgovaraju na potrebe kupaca i korisnika, održavaju redovnu komunikaciju sa zaposlenima i nastoje da u takvim okolnostima nastave i unapređuju svoje poslovanje.

Zato je Microsoft svoje platforme stavio u službu pomoći kompanijama da što bezbolnije uspostave nove organizacije rada, omogućivši čak i organizacijama koje nemaju Office 365 – korišćenje Microsoft Teams-a, softverskog rešenja za timski rad na daljinu.

Šta treba da znate o Teams-u i kako da počnete da ga koristite već danas?

Microsoft Teams je softversko rešenje koje omogućava malim i srednjim preduzećima da obavljaju mnogo bitnih poslovnih zadataka na daljinu. Putem Teams platforme možete virtuelno da razgovarate, sarađujete i organizujete sastanke sa zaposlenima, kupcima, dobavljačima i partnerima. Microsoft Office aplikacije ugrađene su direktno u Teams, tako da možete da koristite i delite dokumenta koje kreirate u Word-u, Excell-u, PowerPoint-u i Outlooku bez napuštanja alata.

Teams je dostupan svima

Teams je deo sistema Office 365. Ako vaša organizacija ima licencu za Office 365, Teams vam je već na raspolaganju i možete mu pristupiti ovde. Čak i ako nemate Office 365, Microsoft nastoji da pristup Teams-u osigura svima tokom ovih zahtevnih vremena. Evo nekoliko jednostavnih načina da odmah nabavite Teams za sve korisnike u vašoj kompaniji – čak i ako nemate Office 365.

Za pojedince i preduzeća koji kupuju direktno od Microsoft.com

Ako želite da Teams dobijete direktno od Microsofta, to možete učiniti na sledeće načine:

• Prijavite se za besplatan probni period Office 365 Business Premium, koji uključuje potpunu verziju Teams-a, sa svim njegovim funkcijama.
• Ako imate korisničku adresu kao što je Gmail ili Outlook, možete se prijaviti za freemium verziju putem ovog linka

Za preduzeća koja servisiraju partneri

Ako ste novi ili postojeći Microsoft kupac koji trenutno nema licence koje uključuju Microsoft Teams (poput Exchange Online ili Office 365 Business), preko partnera možete dobiti besplatno probno šestomesečno testiranje Teams-a. Ako nemate partnera i želite da sarađujete sa nekim od njih, putem ovog linka možete potražiti partnere koji imaju potrebnu ekspertizu za Microsoft Teams. Ova ponuda je dobra za kompanije sa do 1.000 korisnika.

U trenutku kada se mnogo nas prebacuje na posao na daljinu, verujemo da će vam Teams pomoći da uspešno nastavite svoje poslovanje tokom ovog izazovnog vremena.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar